Nyheter

 

 
26/6 2017

Det har varit en rolig, regnig och vinstrik helg med goa tjejerna Lisa och Ewa :)
Vi var alla nöjda och glada efter lördagens utställning, där vår kaffeböna "Zoegaz" Laroussu's Pot Purri, fick cert och cacib och därmed kan hon numera titulera sig både Svensk och Polsk Champion!
Även "Huntley", Darkle Hunterkin, gjorde bra ifrån sig med cert i bagaget med hem.
Med på resan var också "Bossa", som fick det åtråvärda Cacib och
"Lia" som slog på stort och blev Bäst i Rasen med cert och Cacib - Grattis Lisa och Ewa!
Som vanligt var det god mat och dryck som serverades i Polen, så även för hundarna som fick pröva på Känguru - en delikatess för de fyrbenta :)

Extra roligt att komma hem och se att våra fyra små hade öppnat sina ögon! Så nu blir det massor av valpmys framöver.
Fortsättning följer......
11/6 2017

Vilken fanatstisk hund-helg det varit för Laroussu's :)
I Norge stoltserar "Milli", Laroussu's Secret Service, med BIM Cert Cacib på INT utställning i Oslo!
I Danmark var det "Kakan", Laroussu's Qup Qake, som tog hem Cert och Rcacib på INT utställning i Vejen!
I Sverige, närmare bestämt här hemma, bestämde sig Tekla att nu var det dax för hennes guldklimpar att födas. Så vi välkomnar Laroussu's VV-kull.

Grattis till alla fina resultat. Ni är fantastiska :)
Nu ska vi njuta av våra småttingar.
19/3 2017

Vilken rolig utställningshelg det varit. Vi var ett härligt gäng, både människor och hundar, som mötte upp på Malmö utställningen. Bäst gick det för vår goa lilla Kaka, Laroussu's Qup Qake, som trippade hem sitt första BIR Cert och Cacib. Det blev många glädjetjut och kramar när Kakan stod som vinnare ........ delad glädje är dubbel glädje :)
I Norge var det "Milli", Laroussu's Secret Service, som stod för den stora bedriften att vinna det åtråvärda StorCertet på INT utställningen i Kristiansand. Stort rungande GRATTIS till matte Mette-Eline.

Måste ju även få skryta lite om de fantastiska bedrifter släktingarna i England har vunnit på årets största utställning Crufts, med över 90 anmälda affenpinscher!! Bäst i Rasen/Bästa Tik Ch Darkle Devil's Advokate, är syster till vår Nancy, Darkle Naughty Nancy, och tillika Huntleys moster. BIM/Bästa Hanhund och som denna dag även blev GBCh, Darkle Life of Brian är son till vår stiliga Barney, Ceterra Barnacle Bill. Grattis till ägare Sophie Wildig <3 En hedrande andra placering i juniorklass stod Darkle Hawker Harrier för, han är bror till vårt senaste engelska tillskott Huntley, Darkle Hunterkin .... vilken familjeaffär :) Stort Grattis till uppfödaren Jessica Gruninger.
Även ett stort grattis till Boel och Born Beautiful Mm Zorro som kammade hem en andra placering i en stor öppenklass :)


En riktig bra början på detta utställningsår .... hoppas det fortsätter i samma anda!

4/3 2017

Så bar det iväg mot Polen med finaste vännerna..... tänk vad mycket man har att prata om och ändå hinner man inte med allt ...... Väl framme i Zielona Gora, var det ett Polen som bjöd på sol, blå himmel och underbara 17 grader :) Underbart för en vintertrött svensk!!
Som vanligt på våra resor blir det mycket av det goda här i livet - mat, shoping, skratt och härliga upptåg ....... Efter en lång resa och utställningsdag är det extra skönt att checka in på ett trevligt hotell och för både två- och fyrbenta få slänga sig i en mjuk sval säng :) sen äta alldeles för mycket på en lyxig restaurang - Polen har fantastisk god mat - för att sen tillsammans med sina tokiga roomisar i en salig röra skratta, snacka, skåla, hitta på hyss tills man en efter en får besök av John Blund :) Det är livskvalitet det!!

Utställningen gick fantastiskt för alla våra fyrbenta vänner vi hade med oss. Dvärgpinnarna hade både BIR, cert och cacib med sig hem. För "mina" tre lurviga superstars blev det full pott, resultaten kan ni se genom att klicka << HÄR >>. Ett extra stort Grattis till den fjärde lurviga fyrbeningen som var med på resan, Bossa, Unicorn King's Hector Barbossa, som numera kan titulera sig Champion!


12/1 2017

Nytt År nya utmaningar.... men först en liten summering av det gångna året.

På valpfronten har alla våra valpar fått nya hem med underbara familjer <3 Vi glädjs åt alla fina mail, sms och telefonsamtal vi får om hur mycket glädje de små sprider i sina nya familjer. Och så har vi ju gammelfarfar som måste nämnas här. Vilken hund, vilken bedrift, "Tärje" LP1, RLDF & RLDN Laroussu's Power, som på ålderns höst (11 år) tillsammans med matte Solvejg, fortfarande visar superba resultat i Rallylydad, uppflyttad till Avancerad klass. Solvejgs andra affenpinscher "Gizmo" RLDA, RLDF & RLDN Tanzab's Gizmo Star (efter Laroussu's Zircon), är även han fantastisk i Rallylydnad och är uppflyttad till Mästare klass :) Heja heja heja!!

I utställningsringarna runt om i världen har det blivit full pott :) 11 championtitlar, 4 vinnartitlar, BIR-, BIM- och BIGplaceringar har Laroussu's hundar erövrat under året. Jag är så stolt! Tack alla underbara som gjort detta möjligt. Speciellt stolt är jag över tjejligan - Laroussu's Jumanji Jenny - Laroussu's Lotus Liva - Ribbleriver Scandamania - som numera titulerar sig INTERNATIONAL BEAUTY CHAMPION (C.I.B.). Och i Norge slog Laroussu's Secret Service på stort under året med 9x BIRValp, 1x BIMValp samt 3x BIG placeringar, med det fantastiska resultatet blev hon Årets Valp 2016 :) I England var det Laroussu's Que Qumber som stod för den härliga bedriften att sluta året som #3 Årets Valp 2016.

Laroussu's Qup Qake och Laroussu's Lotus Liva har har genomfört BPH - Beteende- och personlighetsbeskrivning hund - med utmärkt resultat. De har visat att affenpinscher är en trygg ras med positiv attityd! Ni kan läsa lite mer om BPH HÄR >>>
Under året har vi som vi brukar kontrollerat statusen på våra hundars knäleder. Glad över resultatet - alla fyra kontrollerade har friska fina knäleder: Laroussu's Pot Purri, Laroussu's Silly Symphonie, Darkle Hunterkin och Darkle Sugarplum Fairy.
Nu är 2016 förbi och vi blickar fram emot 2017, med nya spännande valpplaner, utställningar och mycket glädje tillsammans med alla fantastiska människor och hundar >3


 

14/5 2016

Danska Kennelklubbens nationella utställning i Köge blev en vinstrik och mycket glädjande tillställning.
Silly, Laroussu's Silly Symphonies, slog på stort igen och blev dagens Bästa Valp i Rasen - med mycket lovande ord från domaren om att denna lilla fröken är en framtida stjärna ....... i våra ögon är hon dock redan både stjärna, odåga, galenpanna och alldeles underbar!

Piraten Messi, Laroussu's Kalles Kaviar, tyckte det var mer intressant med alla underbara tjejhundar än om kycklingfileerna som jag kokat bara för hans skull!! Men trots hans inte alltid så professionella uppträdande i utställningsringen, så fick han mycket beröm av domaren och slutade dagen som Bästa i Rasen och fick sitt danska cert. Så nu är kan han minsann titulera sig Svensk Champion - Dansk Champion - Polsk Champion. Fina killen :)

Moggie, Laroussu's Lotus Liva, som har haft en paus från utställningar då hon levt loppan som nudist, nu iklädd bikini (hade önskat baddräkt). Idag var det hennes dag att visa upp sig och hon verkligen älskar att trippa runt i utställningsringen med den troligtvis gladaste svansen, ja hon älskar nog allt och alla (.... som vill ge henne något ätbart). Domaren var lyrisk över hennes välbyggda kropp och fina proportioner, så trots "bikini-päls" så blev hon dagens bästa tik. Och även Moggie fick sitt danska cert och kan lägga Dansk Champion till hennes tidigare Svenska och Polska Championat:)

30/4 -1/5 2016

Danska Kennelklubbens Internationella utställning i Roskilde är ökänd för blåst, kyla, regn, snö och hagel!
Dåligt väder = då är man i Roskilde.

Lördagen var det precis som det brukar på Roskilde utställningen kallt, regn och rusk - tankarna gick att i år
lär vintern bli olidligt lång, mörk och tråkig! Vinsterna denna dag gick i samma tecken .... ja förutom Silly, Laroussu's Silly Symphonies, som debuterade i utställningsringen och gjorde det med svansen i topp och blev dagen till ära Bästa Valp i Rasen.
Dagens Bästa Hanhund, Nero Argento's Rex Rocket, är vi förstås lite extra stolta över - hans mamma är söta Micro, Laroussu's Kit Kat. Grattis Annelise!

Söndagen började med ett både långt och hjärtligt skratt .... mina förvirrade reskamrater skickade först ett sms att de var på väg. Några minuter senare plingade i telefonen igen ..... då meddelades att de blev lite sena, de hade nämligen glömt hunden hemma :) Härliga tokiga Isa och Kåre!
Söndagens glada början, forsatte hela dagen; sol och värme (i Roskilde??!!), ytterligare en Bästa Valp i Rasen för Silly och vår olycksfågel Messi, Laroussu's Kalles Kaviar, tyckte dagens utställning var otroligt rolig (tänk vad lite kycklingfile kan göra) glad och med schvung i steget blev det ett ReservCert att lägga bland hans fina vinster!
Bäst i Rasen med Cacib stod Ninjas, Laroussu's Naughty'b Nature, blivande kavaljer för - Born Beautiful Mm Zorro - i ock med det kan han numera stoltsera med den allra ädlaste titeln International Beauty Champion. Grattis Boel och Elin :)26-27/3 2016

Denna helg har varit helt fantastisk, den ena underbara vinsten efter den andra .... låt dom komma, låt dom komma......
Jag är otroligt stolt över båda "mina" unga supertjejer!!

Lördagen den 26 mars i England på Championship show UK Toy - debuterade Queenie, Laroussu's Que Qumber, i utställningsringen och blev Bästa Valp i Rasen!
Queenies pappa är vår härliga Kanadensare Barney, Ch Ceterra's Barnacle Bill, som visat vara en ypperlig avelshund - pappa även till dagens utställnings två Bästa hanhundar och vinnare av det åtråvärda CC (Challenge Certificate) Darkle Life of Brian och ReserveCC Darkle Seamonkey, uppföda av Jessica Grunninger, England.
Samtidigt på Lethohallen i Norge ställdes Milli, Laroussu's Secret Service, ut för tredje gången och för tredje gången blev hon Bästa Valp i Rasen!

Söndagen 27 mars i Norge slog Milli på stort, igen, Bästa Valp i Rasen och utställningens fjärde finaste valp - BIG4 Valp!!!
Samtidigt i England på Barrow and District KA utställning blev Queenie ännu en gång BIR Valp och som Ann skrev "the icing on the cake" Queenie blev utställningens finaste valp - BIG1 Valp!!

Vilken fantastisk utställningshelg det varit. Är så glad och stolt över våra vackra hundar.
Jag tror att jag kommer att stanna här uppe på molnen ytterligare ett tag till!!