Om Oss


Jag som är innehavare av Laroussu's kennel heter Camilla Bäckstedt Stridsberg. Hundar har alltid varit min passion och stora intresse.
Min första egna hund var Kim, en papillon, året var 1986. Samma år som Katinka vd Rheinpfalz kom in i mitt liv, hon var min första underbara affenpinscher!

Mitt kennelnamn godkändes 1990, som efter ett antal ansökningar med diverse påhittiga och fantasifulla förslag blev Laroussu's efter Karate Kid - han heter faktiskt Daniel Larusso i filmerna!
Första affenpinscher valpkullen föddes 1992: Laroussu's Azzurro, Laroussu's Amaretto och Laroussu's Appelonia. Två av dessa kullsyskon blev senare mina första Svenska Utställnings Champions av egen uppfödning!

2003 mottog jag stolt Svenska Schnauzer Pinscher Klubbens Uppfödar Medalj för förtjänstfull uppfödning av affenpinscher.


Sedan 2012 är jag certified handledare för Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning.

Vi har tillstånd enligt §16 Djurskyddslagen, Länsstyrelsen.


Uppfödning är ett spännande område som ibland förbryllar och överraskar, men det är detta som gör det så utmanande och roligt. Avelsmålen är grunden för uppfödningen, att få alla bitarna på plats är ett långsiktigt arbete, och i och med att erfarenhet och kunskap ökas förändras vägen mot målet.

Mitt mål är att föda upp glada, trevliga och friska hundar med en tilltalande exteriör.

Att föda upp Affenpinscher är ett sätt att njuta av livet. Det är fantastiskt att få vara delaktig i och att bidra till rasens nästkommande och framtida generationer, men också ett stort ansvar som ska förvaltas på bästa möjliga sätt.

För mig är en bra hund långt ifrån bara en extriört bra hund, visst blir jag oerhört stolt och glad när det går bra för någon av hundarna på utställning och just utställning är en av många roliga aktivitetet man kan utöva tillsammans med sin hund.
Men å andra sidan kan det det ju vara så att det inte alltid är den extriört bästa hunden som har de flesta meriterna, utan den ihärdigaste utställaren ...... och som en en klok gumma sa "meriter kan inte ärvas". Utställning i all ära men det är så mycket annat som är minst lika viktigt.

För mig är en bra hund en frisk hund som man kan dela sin vardag med i många år framöver. En hund som fungerar som en kompis i vardagen och för en aktiv fritid - vara nyfiken, glad, trygg och social. Med andra ord en bra hund är en hund som är lätt att leva med.


"Det är ingen skam att inte nå stjärnorna, men det är en skam att inte ha några stjärnor att sikta mot."